hello 2022

6 kulcsfontosságú tényező, amelyet figyelembe kell venni ruhaválasztáskor

Hamarosan a nyakunkon a tavasz, lassan itt az ideje felfrissíteni a tavaszi ruhatárunkat. Annak érdekében, hogy elkerüljük a hibákat a ruhavásárlás és viselés során, szem előtt kell tartanunk néhány lényeges dolgot, hogy a hozzánk legjobban illő ruhákat vásároljuk meg és a lehető legjobban nézzünk ki – így időt, pénzt és értékes helyet takarítsunk meg a szekrényünkben.

Mire figyeljünk tehát oda?

  1. Az első dolog, amit szem előtt kell tartani egy ruhadarab kiválasztásakor természetesen az, hogy tetszik-e vagy sem.Legjobb, ha olyan ruhákat veszünk, amiket szívesen hordunk és egynél többször is felveszünk. Keressünk stílusos, sokoldalú és időtálló ruhákat.

Érdemes átgondolni: ha úgy érezzük, hogy nem viselnénk a ruhát újra, valószínűleg nincs rá szükségünk, vagy nem is akarjuk eléggé. 

  1. Amit még szintén azonnal figyelembe kell venni, az az összeg, amit hajlandóak vagyunk ruhákra költeni.A ruhavásárlás során észre fogjuk venni, hogy az árak nagyon eltérőek lehetnek, hiszen függenek a márkától, a minőségtől és a felhasznált anyagoktól.

A tényleges vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy van a kinézett ruhára keretünk. Bölcs dolog, ha olyan ruhát vásárolunk, amit megengedhetünk magunknak. A szűkös költségvetéssel rendelkezőknek érdemes megfontolni a kedvezményeket és promóciókat kínáló ruhaboltokat. Szerencsére nálunk az üzletközpontban mindig vannak minőségi, akciós darabok is, így azok is bátran válogathatnak, akiknek kisebb a keret.

Gyere el hozzánk, még tartanak az akciók, nézz körül nálunk!

  1. A költségeken kívül fontos figyelembe venni a ruhadarabok elkészítéséhez használt anyagot.Egyes anyagok tartósak, míg mások nem. Az általánosan használt anyagok közé tartozik a pamut, gyapjú, selyem, bőr. 

Az is létfontosságú, hogy kerüljük az olyan anyagokból készült ruhákat, amik irritálják a bőrünk. Csak jó minőségű, jól elkészített, tartós és ellenálló anyagokból készült ruhákat vásároljunk.

  1. Minden megvásárolni kívánt ruhadarabnak illeszkednie kell jelenlegi ruhatárunk többi részéhez.Ha az új darabbal nem tudunk összeállítani az otthon lévők közül egy szettet, érdemes meggondolni a megvételét.

Érdemes olyan ruházatba fektetni, ami illeszkedik saját stílusunkhoz, amit élvezettel viselünk majd. Mindig az aktuális igényeinknek megfelelő darabot válasszunk.

  1. Figyeljünk oda a ruha szabására. Mindenféleképpen csak olyan darabra költsünk, ami jól szabott, a saját testalkatunkhoz illik, kiemeli előnyös formáinkat és takarja azt, ami nem annyira előnyös rajtunk. Nincs szükség arra, hogy olyan ruhát vásároljunk vagy hordjunk, ami nem áll jól. Ha egy mérettel nagyobb vagy kisebb a ruha, ne vásároljuk meg feleslegesen. A bő szabású ruhák nem tűnnek elegánsnak. A túl szűk ruhák pedig egyszerűen kényelmetlenek. Ne viseljünk túl kicsi vagy túl nagy ruhát, ha igazán jól akarunk kinézni.
  2. Fontos tényező, amit figyelembe kell venni a ruhák kiválasztásakor, a szín. Egy ruhadarab színe jelentős, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a választott ruhák színe sokat mond a személyiségünkről és a hangulatunkról. A ruhák színe azt is meghatározza, hogyan néz ki a testünk. Sokan, akik kisebbnek szeretnének kinézni, hajlamosak sötétebb ruhákat hordani.

Míg a semleges színek elegánssá és előkelővé teszik ruhákat, az élénk színek kitűnnek, és hordójuk magabiztosnak látszik Hátrányuk viszont, hogy felhívhatják a figyelmet arra, amit nem feltétlenül szeretnénk kiemelni.
A klasszikus színek nagy előnye, hogy egész évben könnyedén viselhetők. 

A ruha a második bőrünk. Mindig kényelmesnek kell lennie, olyannak, amiben magabiztosnak érezzük magunk. Csak olyan ruhát vásároljunk, amit szívesen hordunk, a többit pedig kerüljük el. Legyen győztes a szekrényünk minden darabja.