hello egészség

6 trükk, amivel vigyázhatsz az alakodra

Karcsú, vagy kicsit teltebb, erős vagy vékonyka? Akármilyen is a testünk, mindannyian szeretjük jól érezni magunk benne. Éppen ezért meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy az alakunk számunkra megfelelő maradjon. Törekszünk arra, hogy amikor belenézünk a tükörbe, vagy amikor csinos ruhákat próbálgatunk a bevásárlóközpontban töltött vásárolgatós délutánunkon, elégedetten tudjunk bólintani. Ugye te is így vagy ezzel? Ha igen, van néhány tuti tippünk, amit ha betartasz, számtalan falat nasitól és néhány alattomban felcsúszó kilótól is megkímélheted magad!

Rágózz, ha boltba mész!
Testünknek különféle tápanyagokra van szüksége az optimális működéshez, például mikro- és makrotáTalán hallottad már, hogy éhesen nem szabad élelmiszerboltba menni, mert az éhes ember rengeteg olyan élelmiszert is megvásárol, amit csak az éhsége vetet meg vele. Ez ellen lehet jó módszer, ha bekapsz egy rágót, mikor vásárolni mész. Így elmúlik az éhségérzeted, és nem akarsz majd mindenáron chipszekkel, édességekkel, szénhidrátokkal megtölteni egy egész kocsit.

Étkezésnél ne csak főfogást egyél!
Akármikor és akárhol eszel, először az előételeket egyed. Legyen ez leves, vagy egy finom, könnyű saláta, először ezekből fogyassz. Megfigyelt tény, hogy abból esszük a legtöbbet, amit először eszünk. legyen ez inkább egy leves, mint egy nehéz főétel. Tegyél a tányérodra zöldségeket vagy a teljes kiőrlésű gabonákat zsírosabb húsok előtt.

Használj kisebb tálakat és tányérokat étkezéshez!
Az edények, tányérok mérete az agyadnak ,,megsúgja”, mennyit kell enni – kisebb tál kevesebb ételt, nagyobb edény több ételt jelent. Érdekes, de egy nagyobb tányérból étkező ember sokszor másfélszer annyit eszik, mint az, aki kisebb tányéron kapja az ételt. Pedig az sem marad éhes, aki a kisebb tányérból eszik. Tegyél tehát kisebb tányért, és csapd be kicsit az agyad – a súlyod biztosan hálás lesz érte.

Nyomj szünet gombot, mielőtt engednél a vágynak!
Sokszor eszel akkor is, ha nem éhes vagy, csak unatkozol, fáradt vagy feszült vagy? Ezeket a nasikat tudod megelőzni azzal, ha ilyenkor nem engedsz a késztetésnek, inkább gyorsan eltereled a figyelmed, és késlelteted az evést. Amikor jön a vágy egy kis nasi után, csinálj valami mást 5–10 percig, Meglátod, 10 perc alatt a késztetés elhalványul, legalább egy kicsit.

Tartsd távol az egészségtelen falatokat!
Ha szem előtt vannak csipegetsz, ezért legjobb, ha az otthon található cukorkákat, nasikat és a chipszeket olyan helyre pakolod, ahol egyáltalán nincsenek szem előtt. Biztosan kevesebb fogy, és így az alakod sem okoz majd csalódást tavasszal, mikor előkerülnek a vékonyabb ruhák.

Egyél lassan, és igyál vizet!
Beválhat, ha evés alatt kisebb falatokat veszel a szádba. Az ételt lassan rágd meg, és igyál többször is vizet étkezés alatt. Ezek az egyszerű lépések kulcsfontosságúak, ha csökkenteni akarod a kalóriákat.
Apró trükkök csupán, különösebb erőfeszítést és lemondást sem igényelnek, mégis hatásos fegyverek az alattomban felkúszó kilók ellen, a többletkalóriák ellen.
Figyelj oda egy kicsit minden nap, és meglátod, a próbafülkében az új ruhába bújt lány elégedetten mosolyog majd vissza rád a tükörből.