hello hölgyek

A mentálisan erős nők jellemzői

Világunkban számtalan hihetetlen nő él, akik sokszor láthatatlanul, de elképesztő munkát végeznek.
Mentálisan erős nőnek lenni nem azt jelenti, hogy népszerűek vagyunk, vagy rengeteg pénzt keresünk, és nem is azt, hogy zokszó nélkül mindig, mindent kibírunk. Sokkal inkább jellemet takar.
Például:

Magabiztosságot
A mentálisan erős nőnek van önbizalma. A magabiztosság nála azt jelenti, szereti önmagát, bízik magában, ez pedig segít abban, hogy ne hasonlítsa össze magát senkivel. Boldog a bőrében.

Optimizmust és pozitivitást
A mentálisan erős nő nézete szerint a pohár mindig félig tele van és nem félig üres. Jó hangulatú, vidám, bárhová is megy. Természetesen ez nem sikerülhet mindig, de a mentálisan erős nő mindent elkövet azért, hogy a lehető legtöbbször sikerüljön pozitívnak lennie. Fénye nagyban befolyásolja mások hangulatát is.

Tervezést
A mentálisan erős nő nem csak álmodozik, de igyekszik meg is valósítani az álmait. Nagy lehetőségeket képzel el a jövőbe. Hiszi, hogy ha pozitívan látja a jövőt, akkor nagyobb valószínűséggel teljesülnek elképzelt vágyai. Kreatív, lendületes, tántoríthatatlan, ez viszi céljai felé.

Bátorságot
A mentálisan erős nő szembenéz a félelmeivel, a problémáival. Ésszel, gondolatokkal, akarattal küzd ellenük, és soha nem menekül el a gondok elől.
Életünk során mindannyian beleütközünk számunkra ijesztő helyzetekbe. Az, hogy hogyan kezeljük őket, meghatározza, hogy szellemileg mennyire vagyunk erősek. Mindannyiunkban benne van, hogy szembenézzünk félelmeinkkel, de néha nem tudjuk, hogyan tegyük. Célszerű kis lépésekben haladni, és legyőzni a félelmet. A lényeg, hogy ne futamodjunk meg. Egy mentálisan erős nő sosem teszi.

A mentálisan erős nő gondoskodó
A mentálisan erős nő gondoskodik önmagáról, miközben másokkal is törődik. Pozitív életszemlélete, kedvessége vonzza az embereket, akik szívesen vannak a társaságában, ő pedig szívesen segít, ha szükséges. Akár egy jó szóval, akár tettekkel. Ha kell meghallgat, ha kell csajos programot szervez és vásárolgatni viszi barátját a bevásárlóközpontba. A lényeg, hogy gondoskodik arról, hogy aki vele van, ne legyen szomorú.

Visszafogottan büszke
A magunk iránti büszkeség kimutatása nem mindig önző. Megérdemeljük, hogy büszkék legyünk önmagunkra és eredményeinkre, és azt is, hogy ezt kimutassuk. Az erős nő pontosan tudja ezt, azonban egy mentálisan erős nő tiszteletet mutat mások felé, akkor is, ha izgatott és büszke. Nem érzi szükségét, hogy önmaga dicsőítésével mások önbizalmát rombolja le.

Önazonos
A mentálisan erős nő teljesen és tökéletesen hű önmagához. Nincs szüksége arra, hogy változtasson önmagán, hogy ezzel kielégítsen másokat, és nem érzi szükségesnek azt sem, hogy azért változzon, hogy másokat lenyűgözzön. Nem foglalkozik az irigy, gyűlölködő megjegyzésekkel, figyelmen kívül hagyja azokat, még akkor is, ha ez olykor nehéz. Soha nem hagyja, hogy mások határozzák meg életét.
Mindannyiunkban ott van az erő, és nagyon fontos, hogy ezt ne felejtsük el! Amikor nehéz időket élünk át, jusson eszünkbe, hogy igenis erősek vagyunk!