hello 2022

Bőrápolás bőrtípusonként

Egy korábbi blogbejegyzésben már sorra vettük, mikre érdemes odafigyelni hideg időben ahhoz, hogy bőrünket ne viselje meg az időjárás. Most a különböző bőrtípusokra térnénk ki egy kicsit, valamint azt is eláruljuk, milyen termékeket érdemes a drogériában beszerezni ahhoz, hogy a bőrünk mindig tündöklő legyen.

Erre figyelj, ha a bőröd száraz:
A száraz bőr télen olyan, mintha allergiás lennél a kutyákra és kutyakiállításra mennél. Hónapokig tartó kényelmetlenség, viszketésvár rád, ha nem gondoskodsz a bőrödről. A legjobb módja ennek, ha különösen odafigyelsz a hidratáltságra. Szerezz be egy igazán jó hidratálót, ami nemcsak nedvesen tartja a bőröd, hanem segít bezárni is a nedvességet. Dolgozd bele alaposan a megfelelően megtisztított bőrödbe, akár naponta többször is – ne aggódj, nem lehet túlzásba vinni!

Ha a bőröd zsíros:
Még a zsíros bőr is kiszáradhat télen, ezért te is nyugodtan használj extra hidratáló krémet. Egyetlen dologra kell csupán odafigyelned – győződj meg arról, hogy minden bőrtípusra készült terméket használj. 

Ha a bőröd kombinált bőrtípusú:
Valószínűleg télen a bőröd inkább úgy viselkedik, mint a száraz bőr, ezért ügyelj arra, hogy jó minőségű hidratálót és szemkörnyékápolót használj. A kombinált bőrtípusú emberek általában nem használnak sok hidratálót az orrukra és a homlokukra – ám ha télen ennek szükségét érzed, ne habozz.

Ha a bőröd érzékeny:
Furcsa módon az érzékeny bőr nagyon hasonló módon működik nyáron és télen is, mivel szélsőséges időjárás esetén általában még érzékenyebbé válik. Ha érzékeny bőröd van, ügyelj arra, hogy ne súlyosbítsd a körülményeket, azaz ne hámlassz és ne használj kemény vegyszereket tartalmazó termékeket.

Ezenkívül a száraz bőrűekhez hasonlóan neked is figyelned kell zuhanyozásnál a víz hőmérsékletét, hogy ne szárítsd ki a bőrödet a szükségesnél jobban. 

Ha a bőröd fakó:
Sajnos a bőr hajlamos télen kissé fénytelenné válni. Ahhoz, hogy a bőr visszanyerje fényét, érdemes gyengéd, kémiai hámlasztóval hámlasztást végezni, DE ha a bőröd száraz vagy érzékeny, télen hetente csupán egyszer. Érdemes C-vitaminos szérumot is használni, ami valóban segít ragyogóbbá tenni a bőrt.

Mit érdemes beszerezni a téli bőrápoláshoz?

Van néhány összetevő, amik különösen jó szolgálatot tehetnek nekünk télen. Ezek a bőrápoló termékek mind elérhetőek üzletközpontunkban, a patikákban, drogériákban. Érdemes otthon is tartani belőlük!

Hialuronsav – A hialuronsav többféle módon segíti a bőr hidratálását. Először úgy, hogy nedvességet vonz be a bőrbe, majd be is zárja azt. Így segít megőrizni a bőr szép és hidratált állapotát.
Glicerin – A glicerin lényegében felveszi a bőrben már meglévő nedvességet, és a felszínre hozza, hogy segítse a bőr hidratáltságát.
Aloe vera – Hihetetlenül kellemetlen, mikor az embernek kirepedezik a bőre. Ez ellen segít a nyugtató hatású összetevő, az aloe vera.
Kókuszolaj – A kókuszolaj nemcsak nagyszerű hidratáló, hanem antioxidáns, amely segít megvédeni a bőrt a környezeti stressztől.
Zöld tea levél kivonat – Tele van antioxidánsokkal és E-vitaminnal, nem csoda tehát, hogy télen igazán kiváló a hidratáló tulajdonságairól ismert összetevő.
Kamilla – Ha van valami, amire a téli bőrnek szüksége van, az valami nyugtató, és semmi sem nyugtat úgy, mint a kamilla. Nem csak ez szól mellette, hiszen tele van antioxidánsokkal, amik segítenek a környezeti stresszorok elleni küzdelemben.

Mikor az időjárás változik, a bőrünk is változik, ám ha odafigyelünk, minden évszakban tündöklő lesz!