hello nyár

Egyszerű és nagyszerű nyári dekorációs ötletek

Vidáman és izgalommal fogadtuk a meleget, mostanra pedig már minden jóságát is megtapasztaltuk a nyárnak, ami, különösen ilyen nagy melegekben a strandról, a szórakozásról a nyaralásról és a nagy kirándulásokról szól.
Vajon a lakásod már nyári hangulatú? Dekoráltál, változtattál az évszaknak megfelelően, vagy arról idén teljesen elfeledkeztél?
Ha ez utóbbi az igaz, akkor sincs semmi baj, hiszen még most sincs késő vakáció hangulatot vinni a négy fal közé. Némi kreativitással kis költségvetésből is nyarat varázsolhatsz az otthonodba.

Adunk néhány tippet:

Színes, könnyű szövetek
A nyári átalakítás egyik kulcsa a könnyű szövetek használata, hiszen a szövetek, lakástextilek azok az elemek a lakáson belül, amik textúrát, életet adnak az otthonnak. Az élénk színek, napsárga, piros, narancs, kék-fehér és természetesen a zöld és a vízpart ihletésű minták visszaköszönhetnek az ágytakarókban, függönyökben, terítőkben, párnahuzatokon. Cseréld le a takarókat is könnyű, nyári paplanokra, és akár a fürdőszobafüggönyt is kicserélheted a nyárhoz jobban illeszkedő darabra.

Szőnyegek, párnák
Kerüljenek vidám szőnyegek, rikító színű párnák a padlóra, ezek remek nyári kiegészítői lehetnek a lakásnak. Ha a terasz kialakítása megengedi, ugyanezt a trükköt ott is lehet alkalmazni, nyári estéken egy-egy összejövetelkor kiváló szolgálatot tehetnek.

Nyári illatgyertyák
A nyári díszítés nemcsak a látványról szól. A trópusi és citrusos illatok megteremthetik otthonunkban a nyár hangulatát. Az illatok tökéletes keverékének titka az, hogy csak néhány illatot válassz ugyanabból a termékcsaládból, és néhányat egy másikból. Szerencsére az üzletközpont ajándékos standjain vagy a drogériában nagy a választék, így biztosan találsz neked tetsző illatokat. Illessz gyertyatartókat és diffúzorokat minden szobába, hogy személyre szabott hangulatot biztosítsanak.

Strand témájú dekorációk
A tökéletes nyárnak tartalmaznia kell egy kis tengerparti, vízparti szórakozást. Hozd el ezt az örömteli hangulatot az otthonodba is néhány dekorációval. Fehér-türkizkék kombináció, vízparti ihletésű fali dekor kreatívan elhelyezve csodákra képes. Kagylók, hajókötél, kormánykerék? Mikor, ha nem nyáron?

Nyári virágok
A virág nem csak tavasszal, nyáron is csodás dísze lehet az otthonodnak. Persze most nem orgona vagy tulipán fog pompázni mindenhol, de a nyárnak is megvannak a maga idényvirágai, amik vázában remekül feldobják a nappalit. Mit szólnál egy csokor mosolygó napraforgóhoz?

Lámpafűzérek
Semmi sem vidámabb, semmi nem ad jobban nyári hangulatot, mint a fehér lámpafűzérek. Ezekről a lámpákról mindenkinek azonnal egy tücsökciripeléstől, nevetéstől hangos isteni kertiparti jut eszébe. Bárhová is teszed őket, kint a teraszra vagy a lakásba, biztos, hogy egy hangulatos nyári összejövetel hangulatát idézik. A fehér lámpák minden méretben kaphatók, így a méretek kombinálásával is játszhatsz. Használj apró tündérfényeket a szabadban, nagyobb lámpákat a teraszon, esetleg néhány befőttesüveggel is felturbózhatod a hatást.

A nyár, a szabadság remek ok arra, hogy kicsit átalakítsd az otthonod. A szabadság érzete néhány egyszerű elemmel megteremthető, ne habozz hát, még nincs késő.