Fesztiválsmink és frizura, hogy igazán különleges legyen a buli

A fesztiválok nem csak a szabadságról, jó hangulatról, kapcsolatteremtésről, közösségépítésről és a mulatozásról szólnak. Fontos részük az is, hogy egy-egy ilyen alkalomra megváltoztathatjuk a külsőnk. Mások lehetünk, mint amik vagyunk az átlag hétköznapokon. Felvehetünk extrémebb ruhákat, csinálhatunk vadabb frizurát és feltűnőbb sminket is. Hiszen ha már a hétköznapokon visszafogott sminket viselünk, legalább egy-egy fesztiválon hadd legyen ez másképp. Egy jó smink magabiztossá tesz, ideális arra, hogy bátran vágjunk neki a bulinak. Legyünk modern bohémok vagy hűvös hippik, a lényeg az, hogy jól érezzük magunk a bőrünkben.

Nézzük, mit kezdjünk a hajunkkal!

Egy fesztivál az a hely, ahol sokat mozgunk, így célszerűek a praktikus kontyok, lófarkak és fonatok a buliba, hiszen ezek nőiesek és nincsenek útban, nem lógnak a szemünkbe, miközben szabadon táncolunk. Nagy előnyük még, hogy remekül kiemelik a fülbevalót, láncot, de jól mutat hozzájuk egy kendő, vicces kalap is.

A balerina konty egy általános, praktikus, mindenkihez passzoló konty, ami villámgyorsan elkészíthető, bárhol és bármikor, ezért különösen alkalmas a partikra. Ennél egyedibb és viccesebb frizura az, ha két kontyot csavarunk a fejünkre. Nem kell hozzá más, csak két copf, egy kis tupír, és meg is van a partifrizura, ami feszesre húzva és kicsit lazábban hagyva is megállja a helyét.

A kontyokat hajfonattal is variálhatjuk, de a fonatok magukban is tökéletesen megfelelőek, akárcsak a copfok, amik a nyarak legkedveltebb frizurái.

Most nézzük a sminket!

Mindenki szeretné, hogy a partisminkje egész buli ideje alatt, alkalmanként akár egész éjszakán át is tartson és ne maszatolódjon, ne folyjon szét az arcunkon idő előtt. Egy jó smink ezért épp olyan fontos, mint egy jó ruha, így nem árt rá elég időt szánni. Igazából ez nem is nagy áldozat, már a fesztiválsmink elkészítése is tiszta élvezet, a sminkhez pedig mindent megtalálsz az üzletközpontunk drogériájában, amire csak szükséged lehet. Alapozók, rúzsok, spirálok és szemhéjfestékek széles választéka vár üzleteinkben.

Egy fesztiválra általánosságban erősebb sminket használunk, ezért nagyobb hangsúlyt kaphatnak a szemek és az ajkak. Alapozásnál mindenképpen használjunk arcpúdert is, hogy ne legyen foltos a bőrünk. Nyáron különösen fontos, hogy a bőrünk lélegezni tudjon, ezért törekedjünk arra, hogy amikor az üzletben válogatunk, a könnyű, lágyabb összetételű és fedésű termékek közül válasszunk.

A szemek sminkelésénél már használhatjuk erősebben a ceruzát. A szemöldöknél törekedjünk arra, hogy a formát emeljük ki szépen, a szemhéj festésénél azonban mér lehetünk bátrak. Füstös szem, tágra nyílt szem, cicás szem – csak a képzeleted és az ügyességed szabhat határt a sminkednek.

A merész szemfestés mellé választhatunk visszafogottabb rúzst, ha azonban visszafogottabb a szemünk, a szánkat hangsúlyozzuk ki erősebben. Dögös csillogó vörös, vagy drámaibb hatású matt ajkak? Mindkettő lehet tökéletes partiviselet. Arra azért figyelj, hogy a táskádban mindig legyen rúzs, hogy bármikor felfrissíthesd a sminkednek ezt a részét.

A fesztiválokhoz a csillogás is tökéletesen passzol így a sminkben bátran alkalmazz annyi fényt és csillogást, amennyit csak akarsz. A szemnél például a szemzug és a szemhéj középső része az a hely, ahol igazán jól mutat.

Fokozhatod a hatást műszempillákkal, ideiglenes tetoválásokkal is. A lényeg az, hogy remekül érezd magad.