hello nyár

Fűszeres flekken hagymalekvárral és zöldfűszeres cukkínivel? Armando és János ismét segít az elkészítésben!

A 2020-as évi Konyhafőnök c. műsor nyertese, Armando Mundaraín és a közönség kedvence Ötves János, összeálltak és megalkották a Comida Y Naturaleza gasztro blogot, azt mutatják meg közönségüknek, hogyan lehet könnyedén beszerezhető alapanyagokból finom, friss és laktató grill ételeket készíteni. Most elhoztuk nektek a második videójukat, melyben egyik kedvenc receptjüket, egy igazán ínycsiklandó és ízletes fogást készíthetsz el!

A sorozat folytatódik! További részekért iratkozz fel a Plaza csatornájára!

 Fűszeres flekken hagymalekvárral és zöldfűszeres cukkinivel

Ha magyaros ízekre vágyunk a grill mellett, akkor ez a recept egy tökéletes választás, a zöldfűszeres cukkinivel kiegészítve.

Fűszeres flekken

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja

bors
csili
mustár
fokhagyma
olaj
borókabogyó
Oregánó vagy kakukkfű

Elkészítés:

  1. A húst kicsit klopfoljuk és a szeletek szélét bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze.
  2. A sót, a borsot, a csilit, a mustárt, a fokhagymát, az olajat és a borókabogyót egy mozsárba öntjük, majd összezúzzuk és elkeverjük.
  3. Az így kapott páccal bedörzsöljük a húsunkat.  Félretesszük pihenni, míg elkészítjük a hagymalekvárt.
  4. A hagymalekvár elkészítése után, amikor a rostély kellően forró a hússzeleteket rárakjuk, és oldalanként kb. 4-4 percig sütjük.

Hagymalekvár:

Hozzávalók:

4 fej lilahagyma
2 fej sonkahagyma vagy vöröshagyma
1 fej fehérhagyma
kakukkfű
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál méz

bors
olívaolaj

Elkészítés:

  1. A vörös, a fehér és lilahagymát aprítsuk fel vékony szeletekre.
  2. A felvágott hagymát egy kis olívaolajon alacsony lángon megpirítjuk. Körülbelül 30-40 perc elteltével a hagymánk már kellően megfonnyadt. Míg a hagymánk sül, elkészíthetjük köretnek a zöldfűszeres cukkinit.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort és a kakukkfüvet. További 20 percig főzzük.
  4. Végezetül hozzáadjuk a mézet és körülbelül 5 perc főzés után már kész is a hagymalekvárunk.

Zöldfűszeres cukkini

Hozzávalók:

2-3 sárga és zöld cukkini
4 teáskanál olívaolaj
1 sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 csokor petrezselyem

bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillünket.
  2. Aprítsuk fel a fokhagymát és a sonkahagymát, majd a vágjuk apróra a zöldfűszereinket. Egy kis tálban keverjük össze őket az olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk körülbelül egy ujjnyi vastagságú szeleteket.
  4. A cukkini szeleteket helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük le a zöldfűszeres-hagymás olajjal.
  5. Helyezzük a cukkinit a grillre, majd mindkét oldalát körülbelül 2 percig süssük.

Tálalás:

A kész húst hagymalekvárral és a zöldfűszeres cukkinivel tálaljuk.

Armando Mundaraín

Armando a 2020 civil Konyhafőnök győztese. Venezuelából érkezett 6 évvel ezelőtt Magyarországra. Egy év alatt megtanulta a magyar nyelvet és az idén végzett a Budapesti Gazdasági Egyetemen. A gasztronómia nagy szerelmese egy olyan családban nőtt fel, ahol ünnepekkor mindig együtt főzött az egész család. A természet iránti vonzódása is már egészen kisgyermek korában elkezdődött, és nagyon büszke cserkész múltjára, aminek most felnőttként is nagy hasznát veszi. Armando a Konyhafőnök győzelme után nem sokkal csatlakozott a Comida y Naturaleza gasztro oldalhoz, ahol egykori vetélytársával, Jánossal közösen készítenek különböző recepteket. A Comida célja, hogy közelebb hozza az embereket a természethez a különböző alapanyagokon és ételeken keresztül.

Ötves János

2020 civil Konyhafőnök egyik legnépszerűbb versenyzője. Már egészen kicsi korában nevelőszülőkhöz került, ahol 18 éves koráig nevelkedett. A gasztronómia iránti rajongása már gyermek korában elkezdődött, mert elmondása szerint nagyon szeretett enni. Az első ételt 9 éves korában főzte meg, ami egy rakott krumpli volt.

Amikor betöltötte a 18. életévét, külföldre ment szerencsét próbálni. Először Párizs volt az úticél, ahol a főzés alapjait sikerült elsajátítania, majd 5 évig még Franciaországban maradt, és különböző éttermekben sikerült elhelyezkednie és helytállnia. 2020 november 19-én megszületett kislánya Lia, azóta boldog édesapa.

János Armandoval együtt csatlakozott a Comida y Naturaleza recept oldalhoz. Fontos számára, hogy mindig jó minőségű és természetes alapanyagokból főzzön, ami pontosan illeszkedik a Comida hitvallásába. János örömmel kutatja fel a helyi alapanyagokat és recepteket, amik harmóniában állnak a természettel és nem csak a testnek, de a léleknek is táplálékot nyújtanak.