hello 2022

Hogyan legyél stílusosabb az új évben?

Mindannyiunkban él a vágy, hogy kialakítsuk a saját stílusunk, egy olyan megjelenést, amiben jól érezzük magunk, ami igazán illik hozzánk, ami tükrözi a személyiségünket. Ez a stílus az életkorunk előre haladtával természetesen változhat, ám a lényege megmarad – kifejez minket.

Hoztunk most néhány divattippet, ami segíthet abban, hogy kialakítsd a saját stílusod, ha bizonytalan vagy:

Nézd át az alap ruhatárad
Vannak klasszikus darabok, amiknek helye van az alap ruhatárban. Ilyen a kis fekete ruha, egy tökéletesen passzoló farmer, egy klasszikus blézer, egyszerű, semleges színű pólók és kardigánok, valamint egy könnyed bőrkabát (vagy farmerdzseki). Az alapelemek beszerzése a kulcsa egy jól összerakott megjelenésnek. Nézd át a ruhatárad, és alakítsd ki úgy, hogy ezek a darabok mindenképpen helyet kapjanak benne. Szinte minden alkalomra felvehetők és bármivel variálhatók, így sok esetben lehetnek a segítségedre.

Győződj meg róla, hogy ruháid tökéletesen passzolnak rád 
Nem mutat jól, ha lóg, nem mutat jól az sem, ha feszül. Ezen kívül vannak szabások, amik kövérítenek, mások ott emelnek ki, ahol nem előnyös. Az egyik trükk annak érdekében, hogy bármilyen ruhadarab elképesztően nézzen ki rajtad, ha szabóval személyre szabott ruhatárat alakíttatsz ki. Persze erre keveseknek van lehetősége. Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy rajtad jól mutató darabokat válogass össze. Mindent inkább próbálj fel, mielőtt vásárolsz, akkor nem ér meglepetés.

Találd meg személyes stílusod
Egy jellegzetes stílus kialakítása sok időbe telhet. A személyes stílus kialakítása tulajdonképpen kísérletezés eredménye; soha nem tudhatod, mi áll jól, amíg nem vagy az öltözőben, és fel nem próbálod. Érdemes időt szánni a színekre, fazonokra, hogy megtaláld, mi az, ami igazán téged fejez ki.

Játssz a színekkel
Ha félsz színt adni a megjelenésedhez, kezdd egyetlen színes darabbal, és a ruhatárad többi részét tartsd meg semlegesnek. Ahogy múlik az idő, és merészebb leszel, kiderül, hogy melyik színkombináció illik legjobban a stílusodhoz. Ha ez megvan, bátran vásárolhatsz színes ruhákat is a ruhatáradba.

Legyél tudatos vásárló 
Ha megtanulod, hogyan vásárold pontosan azt, amit szeretnél, akkor elkerülheted, hogy tele legyen a szekrényed olyan darabokkal, amiket soha nem fogsz viselni. Álljon a ruhatárad olyan szettekből, amik jól mutatnak rajtad és amiket szeretsz. Ehhez ismerned kell magad, a tested, a méreteid, színtípusod. Ha ezekkel tisztában vagy, könnyebb lesz választani.

Használj övet 
Az öv használata az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy bármilyen ruhát átvariálj. Nagyszerű trükk arra is, hogy egyensúlyt teremts egy olyan kombináció esetén, ami egyébként nem működne – például egy hosszú kasmír pulóver és egy hullámos midi szoknya kombinációja esetén.

Nyugodtan keverd össze a színeket és a textúrákat
Véget értek azok az idők, amikor a táskádat a cipődhöz kellett igazítanod. Ma már bátran variálható minden. Kezdd kicsiben, semleges mintákkal, például csíkokkal és visszafogott textúrákkal, aztán próbálj merészebbet, amíg meg nem tudod, mi áll jól neked.

A stílusuk a miénk. Minket tükröz, rólunk mesél. Ha még nem tetted, idén szánj rá időt, és alakítsd ki bátran a saját stílusod. Legyen ez az idei fogadalmad.