hello
hétköznapok

Őszi bakancslista avagy dolgok, amik szebbé tehetik napjaid ősszel

Évente csak egyszer jön el az ősz, és egyértelműen elmondhatjuk, tele van mindenféle fantasztikus dologgal. A ragyogó színű levelektől a tökfűszer édes illatáig van benne egy kis varázslat. 

Fedezd fel te is ezt a varázslatot, hívd elő magadból a gyermeki éned és élvezd az ősz csodáit.

Például:

Ugorj egy halom színes levélbe
A ropogós aranylevelek halmába beleugrani igazi őszi rituálé, amit nem szabad megtagadni a fiataloktól és a fiatal lelkületűektől. Az avar recsegése biztosan visszarepít téged is a múltba, és garantáltan jó kedved lesz. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek a kupacban gallyak, nehogy megsérülj.

Gyűjts gesztenyét
Elő egy zacskót, fogd kézen a gyereket, és menjetek gesztenyét szedni. A kutatás, a levelek rugdosása, a szép, kerek gesztenyékből összegyűjtött kupac szintén egyértelműen hozzá tartozik az igazi őszi hangulathoz. Mikor csináltál utoljára gesztenyefigurát? Ugye, régen! Nosza, láss neki!

Szedj almát, süss pitét
A lédús alma íze és illata nem maradhat ki az ősz ízei és illatai közül. Ragadd meg az alkalmat és menj el egy szüretre. Töltsd tele a kosarad csodás piros almákkal, aztán menj és süsd meg a világ legfinomabb almás pitéjét. Áradjon szét az otthonodban a sülő sütemény illata, a szádban pedig az alma csodás íze. Kell egy szép naphoz több?

Ha egy kis kedvességet is szeretnél csempészni a boldog pillanatokba, kopogj át a szomszédhoz, és vigyél neki is a friss pitéből – biztos, hogy nagy öröm lesz a kedvességed jutalma.

Faragj tököt
A tökfaragás is tipikus őszi móka, amit igazán kár lenne kihagyni. Keress egy megfelelő tököt, és ess neki! Ne fogd vissza magad, légy kreatív. Vámpír, mosolygós fej, denevér, vagy bármi más kialakulhat a kezed nyomán. Tegyél bele gyertyát, és élvezd a fény édességét.

Vegyél részt egy Halloween buliban
Bár még nem régóta, de egyre jobban divatba jönnek a Halloween partik, jelmezversenyek. Igazi hangulatos bulik ezek, különleges díszletekkel. Csokit vagy csalunk? Akár még az is belefér, a lényeg, hogy érezd jól magad a vámpírok, boszik, vérfarkasok, denevérek világában.
Nincs a közeledben ilyen parti? Sebaj! Gyere el az üzletközpontba, vásárolj kellékeket és díszítsd fel a lakást, öltözz be, aztán nevezz be egy online buliba! A hangulat így sem marad el!

Ültess őszi virágokat
A kertészkedés köztudottan jót tesz a léleknek, nem kell lemondanod róla teljesen ősszel sem. Az őszi virágok gondoskodnak arról, hogy kerted színes és látványos legyen. 

Látogass el egy termelői piacra
Tarts egy kis szünetet, lépj ki egy pillanatra a rohanó életmódból, és értékeld az élet egyszerű dolgait. Kirándulj, igyál egy pohár forró, finom teát vagy látogass ki egy termelői piacra, ahol a gazdák saját termékeiket árulják. Beszélgess, érints, szagolj, kóstolj, és élvezd ki a piac hangulatát.

Éld ki kreatív hajlamod
Számtalan színes termény, levelek, bogyók, termések találhatók a természetben ősszel, amikből csodaszép dolgokat lehet készíteni. Koszorú az ajtóra, egy szép asztaldísz, fűzérek, színes levélcsokrok, gesztenye és makkfigurák csak néhány példa arra, hogy milyen ötletekkel teheted otthonossá a lakást. Élvezd az alkotás örömét, varázsolj őszi hangulatot az otthonodba is.

Láthatod, számtalan tevékenység van, amit érdemes beütemezned a mindennapjaidba, hogy kicsit színesebb legyen az életed – akárcsak a csodás őszi falevelek.