hello
hétköznapok

Szuper őszi kellékek, amikkel otthonodba költöztetheted az új évszakot

Hipp-hopp itt az ősz, és lassan a természet körülöttünk új ruhát ölt. Leveti gyönyörű zöld ruháját, és magára kapja az ezerszínű piros-barna-arany öltözékét.

Az ősz az átszellemülés időszaka. Ilyenkor kicsit átértékelünk mindent, mielőtt téli pihenésre vonulunk.

Csodás hangulatát apró lakberendezési kellékekkel, szép dekorációkkal mi is bevarázsolhatjuk otthonunkba. Ehhez az évszak számos ötlettel szolgálhat. Használhatunk fűszeres illatú gyertyákat, amelyek zúgó tüzek és édes őszi ízek illatát varázsolják közelebb, de akár a kézzel készített koszorúkat is, amik színeikkel kápráztatnak el minket.

Nyáron minden élénk színű, vibráló, az ősz ezzel szemben az egyszerűségről szól. Ilyenkor az élet lelassul, az élénk színek helyett választhatunk valami finomabbat az otthonunkba. A csendes, tompa színek, a rozsdavörös, a mustár, a természetes minták őszi érzést keltenek. Használhatunk bátran fekete színt is, ami remek alapja az ősz sárgás és rozsdabarna színeinek.

Asztaldíszek
Őszi csokor az asztalra vagy az éjjeliszekrényre, nagy pasztell vagy rozsdaszínű masnival összekötve igazán remek hangulatot teremt. Az évszakban a későbbiekben a virágokat akár színes falevelek is felválthatják. A válogatott színű levélcsokor is nagyszerű hangulatot tud teremteni, próbáljuk ki mindenképpen.

Étkező
Egy család életében központi helyet tölt be az étkezőasztal, így ennek dekorálása különösen hangsúlyos. Kerülhet rá néhány hangulatos kiegészítő: gyertyák, őszi asztaldíszek, idénygyümölcsökből összeállított tál, de akár gesztenyék, dísztökök, kukoricacsutka is.

Tök minden mennyiségben
A színes falevelek mellett a tök a másik tipikus őszi díszítőelem. Az egész lakásban használhatjuk különböző formában dekorációs elemként. Tökkel díszített takarók, terítők, de akár párnák is kerülhetnek mindenhova. Kivághatunk tökformákat papírból, amikből vidám füzéreket készíthetünk, de vásárolhatunk kisebb-nagyobb dísztököket is, amelyek változatos színükkel és kinézetükkel vidám díszei lehetnek a lakásnak.

Ajtódíszek
Az ajtóról se feledkezzünk meg. Saját kezűleg is készíthetünk, de vásárolhatunk is az ősz terméseiből és színeiből összeállított ajtódíszt. Makk, mogyoró, színes levelek, bogyók és őszi virágok kavalkádjából igazi szépségek alkothatók. Így már akkor az őszi otthonra hangolódhatunk, mikor az ajtóhoz érünk.

Bogyós díszek
A bogyós füzérek is kitűnő választások lehetnek. Jól mutatnak az ajtón, de természetesen dekorálhatunk vele a lakáson belül is. Akinek van lépcsőkorlátja, akár ott is végigvezetheti a csodás bogyófüzért.

Gyertya, gyertya, gyertya
A gyertyák minden évszakban meghatározó elemei a lakásnak, és minden évszaknak megvannak a maga színei és illatai. Az ősz az igazi gyertyaszezon kezdete, hiszen egyre rövidülnek a nappalok, így egyre többször jut eszünkbe meg is gyújtani ezeket a fantasztikus dekorációs elemeket. Almáspite, szilva, vörös cédrus, széna, őszi erdők, és egyéb őszi illatok szállhatnak fel a dekoratív színű gyertyákból, amik igazi ékességei lehetnek őszi hangulatú otthonainknak. Ha te is a gyertyák szerelmese vagy, ne habozz betérni üzletközpontunkba, drogériáinkba, ahol biztosan találsz neked tetsző illatokat.

Ahogy hűl az idő, egyre több időt töltünk otthonunkban, érdemes tehát lakóhelyünket is az évszaknak megfelelően díszíteni. Így, miközben az egyre gyorsabban sötétedő kinti világot figyeljük, odabent is átélhetjük a színes, csendesülő őszi hangulatot.