TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Hogyan vásároljunk okosan, és úgy, hogy ne költekezzünk túl?

Talán még soha nem volt olyan fontos, hogy tudatosan és körültekintően vásároljunk, mint napjainkban. A takarékoskodás kulcsszó lett. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindent meg kell tagadnunk magunktól, csupán megfontoltabban kell költenünk.

Különösen az ünnepi időszak előtt fontos a tudatosság, hiszen ilyenkor hajlamosak vagyunk mindent megvenni, amit meglátunk, ami megtetszik.

Ha te is azok közé tartozol, akik idén szeretnének tudatosabbak lenni, és szeretnéd egy kicsit megfogni a pénzt, olvasd el tippjeinket:

Nézelődj, de ne költs

Sokan vannak, akik elindulnak vásárolni, betérnek ide is, oda is, megvesznek mindent, ami megtetszik nekik, otthon pedig rájönnek, hogy túlköltekeztek, már van egy épp ugyanolyan tárgyuk, vagy nem is tetszik igazán a ruha, ami a boltban még olyan csábító volt.

Ez ellen tehetünk. Nem is kell hozzá túl nagy erőfeszítés. Menjünk el bátran nézelődni a boltokba. Próbáljunk fel dolgokat. Ismerjük meg a stílusokat, az általános árakat. De ne vásároljunk. Ha olyasmit látunk, amiről úgy érezzük, nagyon szeretnénk, tetessük félre egy napra. Ha 24 órán belül még mindig szeretnénk, akkor menjünk vissza a boltba és vegyük meg. Általában másnap már nem akarjuk, amit előző nap még igen. Így biztosan csak azt fogjuk megvenni, amit tényleg szeretnénk, s az impulzusvásárlásokból származó pénzköltést mind megspórolhatjuk.

Nézd át a szekrényeket

A trendek trükkösek. Látjuk, hogy mindenki szűk szárú farmert visel, ezért elmegyünk, és vásárolunk magunknak egy szexi, szűk szárú farmert. Aztán valamiért felforgatjuk a szekrényt, és hátul ott lapul egy csodás szűk szárú nadrág, ami valamiért elfelejtődött, egy csodás pulcsi és egy remek blézer társaságában. Nézzük tehát át a szekrényeket szezonváltáskor, elfeledett, fantasztikus gyöngyszemet találhatunk.

Készíts listát és ragaszkodj hozzá

Régi, de szuperhatásos spórolási trükk, ha listával indulunk boltba, és semmi mást, de tényleg semmi mást nem veszünk, csakis azt, ami szerepel a listán. Ne engedjünk a csábító, de nélkülözhető holmik vonzásának.

Az üzletek úgy vannak kialakítva, hogy kedvet kapjunk a vásárláshoz. És általában nagyon jól működnek a csábítások, így könnyen megeshet, hogy felesleges ruhákkal, élelmiszerrel vagy bármi mással felpakolva megyünk haza, amire nem volt igazán szükségünk. Legyünk okosak. csak a listát nézzük – rengeteget spórolhatunk vele.

Légy tisztában az árakkal

Tényleg megér az a cipő annyit? Tényleg ennyibe kerül egy kabát? Takarékoskodni azzal is lehet, ha tisztában vagyunk az árakkal. Nem kell, sőt sok esetben nem is szabad megvenni mindenből a legolcsóbbat, de a legdrágábbat sem kell megvennünk, ha tudjuk, hogy minek mennyi a reális ára, és olyan helyet keresünk, ahol annyiért meg is vásárolhatjuk az adott terméket.

Vásárolj egyedül

Egyértelműen szórakoztató a családdal vagy barátokkal vásárolni menni, de egyértelműen drágább is. Ha egyedül vásárolunk, akkor általában koncentráltabbak és reálisabbak vagyunk, jobban tudjuk magunk tartani az előre írt listához is. Ha gyerekekkel megyünk, egészen biztosan jó néhány dologgal több landol a kosárban, mint amennyi fel volt írva, nagyon nehéz ugyanis sok kérő szájnak ellenállni.

Takarékoskodni nem lehetetlen, és nem csak úgy lehet, hogy mindenből kevesebbet vagy olcsóbbat veszünk. Tudatossággal, apró dolgok módosításával is rengeteg pénz megfogható.

Próbáld ki!