TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

Vigyünk színt a hétköznapokba – különleges programok a gyerekekkel a szabadban

A jó idő egyik legnagyobb előnye az, hogy olyan dolgokat lehet csinálni átlag hétköznapokon is a gyerekkel, ami felér egy vakációval, egy igazi kalanddal. Nem is kell hozzá más, csak a szülő fantáziája és ideje, és persze kellemes hőmérséklet.

Hoztunk most néhány ötletet, amivel fel lehet dobni a hétköznap délutánokat, estéket, különösen a vakáció ideje alatt, mikor nem kell az iskolai dolgokkal törődni délutánonként, és nem kell korán kelni reggel.

Projektoros filmezés teraszon, kültéren 
Hihetetlen élmény mozizni a szabad ég alatt. Együtt a család, van jó film, isteni kaják, jó hangulat, sok nevetés – persze ehhez nem árt felkészülni néhány dologgal.
Kell például projektor, aminek a segítségével megnézhetjük a filmet. Egy fehér lepedő tökéletes lehet mozivászonnak, ha jobb megoldás nincs. Műszaki áruházakból a projektor beszerezhető, de ha nincs rá lehetőség, a laptop is megteszi.

Szükség lesz rengeteg nasira, rágcsára, frissítőre – hiszen a mozi nem mozi rágcsa nélkül. Frissen pattogathatunk a mikróban kukoricát is, ha valódi moziélményre vágyunk.

A kényelmes hely is fontos kritérium. Bevethetünk pokrócot, ha a kertben táborozunk, a balkonon pedig jó szolgálatot tesznek a puha párnák.

És persze ne feledkezzünk meg a szúnyogriasztóról sem, amit a drogériából beszerezhetünk – ne rontsuk el a hangulatot azzal, hogy a kis vérszívókkal kell hadakoznunk.

Társasjátékmaraton a sátorban
Gyerekkorom egyik legnagyobb élménye, hogy a nagyi kertjében felvertük a klasszikus, háromszög alakú sátrat, hatalmas kockás pokrócot terítettünk elé és véget nem érő kártyapartikat tartottunk. Miért ne élhetnének át hasonlót a gyerekek otthon? Ha van egy kis udvar, máris felállítható a sátor, és a pokrócon indulhat a társasjáték. A játékboltban jobbnál jobbak közül válogathatunk, de mi magunk is találhatunk ki játékokat (az ügyesebbek saját maguk készíthetnek is egyet).

Persze sátor nélkül is megvalósítható a játék. Lényeg a jó társaság.

Kincskeresés
Semmi nincs, ami jobban feldobná az aprónépet, mint egy igazi, hamisítatlan kincskeresés. Ehhez külön készülhet előtte közös munkával akár térkép is, ami az elrejtett kincset jelöli hatalmas, piros x-el, de az a variáció is roppant szórakoztató lehet, ha a külterület több pontján apróbb ajándéktárgyakat rejtünk el, amiket egyesével kell megkeresni. Ehhez a kincseket beszerezhetjük az üzletközpont játékboltjában. Nem kellenek nagy dolgok, hiszen a lényeg ezúttal a keresésen, a közös játékon, az izgalmakon van.

Piknik a szabadban
Ha megvolt az önfeledt játék, igazán jól fog esni néhány finom falat – legyen az uzsonna ezúttal szintén a szabadban. Jöhet megint a jól bevált pléd, szalvéták, papírtányérok, gyümölcs, szendvicsek és egy kis nasi. A játék után a kék eget bámulva, közben jókat beszélgetve, nevetgélve a nem annyira szeretem falatok is sokkal jobban csúsznak a legkisebbeknél is.

A szüleikkel együtt töltött idő mindig igazi kincs a gyerekeknek, amit örökre megőriznek a szívükben. A különlegessé varázsolt pillanatok, mint amilyen egy közös filmnézés vagy piknik, még jobban megmaradnak az emlékezetükben.

Egy kis odafigyeléssel, előkészülettel és rászánt idővel örök emlékeket nyújthatunk a gyerekeinknek.

Varázsoljunk együtt közös pillanatokat – látogass el hozzánk, szerezd be nálunk a szükséges kellékeket!