hello
hétköznapok

Ősszel se hanyagold el a bőröd

A napok egyre rövidebbek és hűvösebbek, ha akarjuk, ha nem, itt az ősz. Ahelyett, hogy a nyarat siratnánk, élvezhetjük azt a rengeteg dolgot amit ez a csodás, színes évszak nyújtani tud, például azt, hogy a smink nem folyik a szemünkbe.

Természetesen az évszakok változásával a bőr szükséges ápolási rutinja is változik. Más dolgokra kell ebben az időszakban odafigyelnünk, mint akkor amikor még tombolt a nyár. Legyen szó a száraz bőr helyreállításáról vagy a nyáron megjelent pigmentfoltok elleni küzdelemről, van néhány tippünk arra, hogyan tegyük a bőrünket széppé és hidratálttá a következő hónapokban.

Fényvédelem ősszel is
Azt már mindannyian tudjuk, mennyire fontos nyáron a megfelelő fényvédő krém használata. Azt azonban már kevesebben, hogy az őszi, hűvösebb napokon is oda kell figyelnünk erre. Mielőtt nagy sebbel-lobbal elpakolnánk a naptejet, jó, ha eszünkbe jut, hogy a mindenütt jelen lévő napsugarak ősszel ugyanolyan károsak, mint nyáron. Még akkor is, ha a nap nagy részében bent tartózkodunk, fényvédőre szükség van, ha kilépünk az utcára, az UVA- és UVB -sugarak blokkolásához, amik könnyen hiperpigmentációt és öregségi foltokat okozhatnak.

Váltsuk le a bőrápoló krémeinket
Ahogy a hideg időben nem viselünk se papucsot, se szandált az utcán, úgy nem jó használni a könnyű nyári bőrápolási termékeket sem, mikor csökkenni kezd kint a hőmérséklet. Ilyenkor érdemes a könnyű, vizes alapú krémeket, zsírosabb, táplálóbb krémekre lecserélni. Az üzletközpontban körülnézve biztosan találunk sokkal hidratálóbb, gazdagabb formulákat, amik tápláló napi bőrápolást biztosít az arcnak, a kéznek és a nyaknak.

Gyorsítsuk fel bőrünk megújulását
A hűvösebb hónapokban bőrünk szárazabbá, durvábbá válik, és fakó megjelenést kölcsönözhet nekünk. Ha nem hámlasztunk rendszeresen, felhalmozódhat a száraz, pelyhes bőr, ami a pórusok eltömődéséhez vezethet. Az arc, a nyak és a dekoltázs bőrének megfiatalítása érdekében, bőrsejtek megújulásának felgyorsítására érdemes otthon rendszeresen és alaposan hámlasztunk, így eltávolítjuk az elhalt bőrsejteket, gyorsítva a megújulást.

Változik az évszak – változhat a bőr
A bőrápolásnál fontos észben tartani, hogy az évszakok változásával a bőr típusa is változhat. Míg nyáron lehet, hogy zsíros a bőr, addig ősszel észrevehetjük, hogy normál, míg a normál bőrűek tapasztalhatják, hogy ahogy hűl az idő, úgy válik egyre szárazabbá a bőr.

Ennek megfelelően biztosan módosítani kell a napi bőrápolási rutinon és a krémek fajtáján. 

Hidratáljunk kívül-belül
A bőrápolási rituálék módosítása mellett elengedhetetlen, hogy belülről is vigyázzunk magunkra. Nem csak nyáron, de ősszel is kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk. Ügyeljünk tehát arra, hogy meglegyen a napi 7-8 pohár folyadékbevitel, hogy a sejtek belülről is hidratálódjanak. Maradjunk hidratáltak, hogy a bőrünk is szép legyen.

Fontos az egészséges étrend
Nyáron rengeteg friss zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre, könnyű volt biztosítani a megfelelő vitaminbevitelt. Ősszel is oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra – nemcsak az immunrendszerünk erősítése miatt, de a bőrünk egészsége miatt is. Fogyasszunk minél többet az idénygyümölcsökből, ha pedig a szervezetünknek extra vitaminbevitelre van szüksége, a drogériákban számos vitaminkészítmény közül választhatunk.

Ősszel hajlamosak vagyunk elhanyagolni a bőrünk, mert nincs se túl meleg, mint nyáron, se túl hideg, mint télen. Idén ne tegyük! Legyen ez az év más – foglalkozzunk most komolyabban a bőrünkkel, hogy igazán ragyoghassunk a mindennapokban!