TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Esőben is stílusosan

Esik. A hosszú száraz nyár után végre esik. Ilyenkor kicsit nehezebb csinosan, divatosan öltözködni – ám egyáltalán nem lehetetlen. Az eső nem jelenti feltétlenül a teljesen elázott cipőt és nadrágszárat, a mindenhol lógó, ormótlan esőkabátot, a sárpöttyös ruhát, ázott hajat.

Ma már esőben is lehet csinosan, divatosan öltözni. Persze néhány szabályt nem árt betartani:

Gumicsizma
Esős időben felejtsük el és tegyük félre a szuper nedvszívó vászoncipőket és a tűsarkú cipőcsodákat, és fektessünk be néhány aranyos gumicsizmába. A cuki gumicsizma meglepően jól fel tud dobni bármilyen szettet, farmerral, de még szoknyával is remekül mutat – és össze lehet hangolni a színét a kabáttal, kiegészítőkkel.

Manapság nagyon sok lehetőség kínálkozik a gumicsizmával kapcsolatban, ezért vegyünk mindenképpen magunknak egy párat, amiben mindig jól fogjuk érezni magunkat. Lehet magasabb vagy alacsonyabb szárú, mintás vagy egyszínű, színes vagy fekete, lapos vagy kicsit emelt sarkú – a választék végtelen, úgyhogy garantáltan megtaláljuk a nekünk tetsző darabot, amit bátran felvehetünk.

Tipp: minél magasabb szárú a csizma, annál inkább szárazon tart, és annál jobban mutat farmerral.

Kendő
Érdemes az esős napokon egy kendőt tartanunk magunknál, amivel óvhatjuk a hajunk. Hogy miért? Az esős napok trükkösek lehetnek, de az esős és párás napok bonyolultabbak. A hajra köthető vékony sál megvéd a göndörödéstől.

Esős időben mindenképp rétegezzük a ruházatot
Hirtelen időjárás-változás esetén a legjobb, amit tehetünk, ha rétegezzük a ruházatot. Mi sem frusztrálóbb, mint enyhe esőhöz öltözni és teljesen bőrig ázni, vagy felkészülni egy nedves, fagyos napra, és szenvedni a hirtelen kisütő napsütésben. Ha az időjárásjelentés szerint esni fog, öltözzünk úgy rétegesen, hogy a külső rétegeket le tudjuk venni, ha hirtelen felmelegszik az idő, vagy melegen tarthassuk magunk, ha az időjárás a legrosszabbra fordulna.

Ne használjunk világos ruhákat
Esős időben a sötétebb ruhák a praktikusabbak. Bár átázni egyformán átázik a sötét és a világos ruha is, az előbbin kevésbé látszanak meg a vízzel, sárral együtt járó foltok.

Esernyő
Esős napokon az esernyővel kapcsolatban csak egyetlen szabály létezik – mindig, de tényleg mindig legyen nálunk. Egyébként ma már tarthatjuk és használhatjuk az esernyőt akár kiegészítőnek is, és színében hangolhatjuk a ruhához, táskához, csizmához – de természetesen tökéletes a fekete is.

Eső vagy ballonkabát
Az évnek ebben az időszakában, akkor, amikor a napok egyre hidegebbek, el kell ismernünk, hogy jó móka új felsőruházatba fektetni. Az ősz a felöltözésről szól, különösen igaz ez az esős napokra. Nem árt hát beszereznünk egy igazán divatos kabátot az eső ellen.

Van, aki nem szereti az esernyőt, az bátran vegyen fel esőkabátot. Ma már nagyon csinos akár derékban köthető kabátok vannak, amik bőven térd alá érve védenek minket a víztől. Divatosak és szárazon tartanak. A borongós, nedves időkre való felkészüléshez mindenképpen érdemes frissítenünk az esőkabátunkat (vagy életünkben először vásárolni egyet). 

Ha komornak, szomorúnak is érezzük az esős, sötétbe hajló őszi napokat, nem kell, hogy hangulatunk is ugyanolyan borús legyen, mint az időjárás. Egy sikkes csizma, egy helyes sál, egy csinos, vidám kabát színt vinni a szürkeségbe.