TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Őszi dekorációs tippek, amiktől barátságos lesz az otthon

Sok ember számára az ősz az év legjobb időszaka. Minden az élénk színekről, a tiszta levegőről és a kellemes illatokról szól. Sajnos ez az évnek az az időszaka is, amikor elkezdjük a felkészülést arra, hogy jön a hideg, és egyre többet kell a négy fal között maradnunk. Persze azért nincs ok a szomorúságra – kellemes légkörben, isteni illatok, kényelem és meleg puhaság ölelésében nem is olyan rossz otthon lenni, mikor odakint sötét van és hideg.

Díszítsük fel a bejárati ajtót és környékét

Már hazaérkezni is jó, főképp, ha az ajtóban vidám, színes koszorú köszönt. A koszorúk manapság nem csak karácsonyra valók. Valójában a klasszikus dekoráció bármilyen témához vagy évszakhoz igazítható. Ősszel az őszi termények, a sárga-barna-piros színek dominálnak a hulló falevelek hangulatát idézve. Ha van hely, elhelyezhetünk az ajtó környékén néhány szép tököt is – akár kifaragva. Hiszen mit ér az ősz tökök nélkül?

Legyen őszi hangulatú a lakás középpontja

Egy lakás központi elemei az asztalok, párkányok, szekrények felületei. Ezeket mindenki szereti az évszaknak, ünnepnek megfelelően dekorálni. A díszítőelemek ősszel főleg őszi virágokból, falevelekből, őszi terményekből álló kompozíciók, amik kivétel nélkül meleg, barátságos, őszi hangulatot teremtenek.

Hangulat – mindenhol

Nem olyan nehéz megváltoztatni lakása hangulatát, mint gondolnánk. A központi elemeken kívül a lakás többi pontján is helyezhetünk el őszi dekorációs elemeket. A stratégiailag elhelyezett tárgyak, például képek, díszek vagy gyertyák folyamatosan emlékeztetik a tudatalattinkat az évszakra. Próbáljunk meg olyan dolgokat kihelyezni, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a természethez, el sem hinnénk, mennyire befolyásolják a hangulatot.

Színek

Ha bármilyen évszaknak megfelelően kell díszíteni, a szín az a kulcsfontosságú összetevő, amely egy teret alakíthat. Valljuk be, ha az ősznek hivatalos színe lenne, az narancssárga lenne. Szép szín, de túlzásba lehet vinni. Tehát érdemes több más színt is előnyben részesíteni. Elő a barnával és minden árnyalatával, a tompa zöldekkel, fehérekkel. Számtalan földszín létezik, amelyek mind őszi hangulatot idézhetnek bennünk. Ne feledjük a sötétzöldet, sötétkéket és a bogyók színeit sem. Így lesz az összhatás tökéletes.

Illatok

Akár tudatosodik bennünk, akár nem, sok olyan illat van, amely az őszre asszociál. Ez nem csak a szárított levelek illatára korlátozódik egy szeles napon. Számtalan más illat is meghatározza ezt az évszakot. Próbáljunk ki otthon ezekből néhányat illóolajokkal vagy gyertyákkal. A fahéj és a mandarin nagyszerű, de a gyógynövények, sütőtök vagy avar illata is kiváló lehet. Ezek valóban javíthatják a hangulatot a sötétebb napokon. Vásároljunk sok különböző méretű és típusú gyertyát, aromamécsest és szórjuk szét őket a lakásban.

Méretes párnák, meleg takarók

Sokak számára az ősz annak az ideje, hogy egy takaró alatt kényelembe helyezkedjen és pihenjen. Ehhez nem kell más, csak néhány puha párna és meleg takaró, hiszen a szoba hangulatos díszítőelemei közé tartoznak az őszi színű díszpárnák, amelyek kanapékra és székekre helyezhetők, és amik nem csak feldobják a látványt, de kényelmesek is, ha éppen úgy döntünk, bekuckózunk.

Ha kész a díszítés, nincs más hátra, mint, hogy élvezzük az őszt és elkezdjük gondolatban a készülődést a karácsonyra.