hello hölgyek

Ragyogó megjelenés – csodás haj

Ahogy melegszik az idő, úgy szabadulunk meg a téli ruháktól. Lekerülnek a csizmák, téli kabátok és a sapkák is, amik alól előbukkanhatnak csodás hajfürtjeink.

Egy nő ékessége a haja, ami éppen úgy öltöztet, ahogyan egy jó ruha. Ha a ruhatárunk az üzletközpontban való vásárolgatások alatt már megújult az elmúlt hetekben, ha a tavaszi darabok már mind bevetésre készen várják a napsugarakat, itt az ideje, hogy a hajunkról is gondoskodjunk. Ehhez nem is kell igazán sok minden.

Az egészséges, szép fényű hajzuhatag egyáltalán nem elérhetetlen.

Csupán néhány dologra érdemes odafigyelni ahhoz, hogy sűrű, ápolt hajkoronánk legyen:

Fontos a rendszeres hajmosás
Hajunk rendszeres mosása biztosítja, hogy a fejbőrünk a hajunkkal együtt mentes legyen a szennyeződésektől és a felesleges zsírtól. A megfelelő gyakoriság azonban a haj típusától függ . Ha rendkívül száraz a haj, csak hetente kétszer érdemes mosni, ha viszont zsíros a fejbőr, javasolt minden másnap.

Használjunk vegyszermentes samponokat
Tényleg nem lehet ellenőrizni az összes környezeti tényezőt, ami károsítja a hajat, de amit kontrollálhatunk, az a samponunk fajtája. Ha kevesebb vegyi anyagot tartalmaz a sampon, egészségesebb lesz a haj. A samponokban lévő szulfátokat és parabéneket habzásra és tartósításra használják, de idővel bőrirritációt okozhatnak, és növelhetik a hormonális rendellenességek kockázatát. Válasszunk vegyszermentes samponokat. Érdemes ellátogatni az üzletközpontban található drogériába, és a kínálatból kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A bőség zavarában mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy a hajunk típusának is megfelelő legyen a termék, amit választunk.

Használjuk helyesen a balzsamot
A balzsam olyan összetevőket tartalmaz, amik a hajat egyenessé, selymessé és kezelhetővé teszik. Védi a hajat a környezeti hatásoktól. Azonban csak a haj hegyén szabad alkalmazni, a fejbőrön nem. Alkalmazás után pedig mindig alaposan le kell öblíteni.

Szárítsuk a hajunk természetesen
Tudjuk, hogy hajszárítás után is gyönyörű a haj, de a túlzott hőhatás károsíthatja a fejbőrt. Természetesen olykor, ha szükséges, szárítsuk meg a hajat, de ha tehetjük, engedjük, hogy száradjon meg magától. Soha ne aludjunk nedves hajjal, és ne is fésüljük át a nedves hajat. A törülközővel is vigyázzunk! Az erős dörzsölés károsíthatja a haj kutikuláját. Régi, kiselejtezett pólóval nedves hajunk száríthatjuk anélkül, hogy a haj károsodna. A hagyományos törölközők durvák, és idővel károsítják a hajat. Mentsük meg puha, régi pólóinkat ezentúl!

Olajozzunk megfelelően
A sampont megelőző kezelések, mint az olajozás és a masszírozás, javítják a fejbőr vérkeringését, ellazítják izmait, fokozzák a haj fényét és táplálják a hajat. Ezenkívül helyreállítják a nedvességtartalmat, lehetővé teszik a haj növekedését és helyreállítják a töredezett hajvégeket. Választhatunk például a kókuszolaj, mandulaolaj, olívaolaj, ricinusolaj közül. Nem árt kerülni az ásványi olaj használatát a hajon, ezért vásárlás során érdemes átolvasnunk, mit tartalmaz a termék, mielőtt a kosarunkba tesszük.

Profi tipp: Alkalmazzunk néha meleg olajat a fejünkön. Tekerjük be a fejünket egy törülközőbe, hogy az olaj hathasson. Fontoljunk meg egy maszkot, ami megnyugtatja a haj kutikuláját samponozás előtt. Segít a hajszálak közötti súrlódás csökkentésében is a sampon alkalmazása során. A megfelelő termékeket keresd bátran a drogéria polcain.

Használjunk széles fogú fésűt
A nedves haj törékeny, könnyen töredezni kezd. Hagyjuk megszáradni a hajat magától, majd széles fogú fésűvel fésüljük át a hajat. Ez a fajta fésű megakadályozza a haj károsodását.

Formázzunk természetesen
Ki nem szereti a gyönyörű fürtöket vagy a tökéletes hullámokat? (talán csak a természetes göndörök, akik sima hajra vágynak) Ezeket úgy is elérhetjük, hogy a hajat nem tesszük ki hőhatásnak. Ha azonban továbbra is hajcsavarót, hajvasalót vagy hajszárítót szeretnénk használni, először érdemes befektetni egy jó hővédő szérumba.

Rendszeresen vágjunk hajat
Vágjuk le a hajunk végét legalább 6-8 hetente, hogy megszabaduljunk a töredezett hajvégtől. A törött végek akkor keletkeznek, amikor a haj megsérül a hőformázás, a szennyezés, a dohányzás, a stressz vagy más miatt. A vágás nem varázsütésre készteti a hajat gyorsabb növekedésre, mert az a fejbőr szintjén történik, de a vágás biztosítja az egészséges hajat.

Igyunk több vizet
A belső hidratálás párosulva a külső hidratációval, a kulcsa a kiegyensúlyozott és egészséges hajnak. Lehet, hogy hidratáló hajápolási termékeket és olajokat használunk, de mindennap legalább 2 liter vizet is érdemes fogyasztani a haj egészségéért.

Együnk egészségesen
Nem lehet elégszer ismételni: azok vagyunk, amit eszünk. A haj fehérjékből és aminosavakból áll. Megfelelő táplálékra van szüksége a növekedéshez. A tojások, bogyók, diófélék, hal, zöld leveles zöldségek, édesburgonya csak néhány példa azok közül az ételek közül, amit érdemes enni az egészséges hajért.

Használjunk hajvédőt / kalapot
Ahogy a napfény káros hatással van a bőrre, a hajat sem kíméli. A tűző napsugarak eltávolíthatják a nedvességet a hajtól, ezáltal az idő múlásával száraz, törékeny és sérült lesz. Használjunk kalapot, amikor kilépünk otthonról, hogy megvédjük a hajat a napsugárzástól. Védjük a hajat sapkákkal akkor is, ha úszómedencében tartózkodunk. A klórozott víz is nagyon káros a hajra.

Mi történik, ha nem vigyázunk a hajunkra?

Ha nem vigyázunk a hajunkra, egy idő után korpásodást, hajhullást, szárazságot és fénytelenséget tapasztalhatunk. Helytelen hajápolási termékek használata esetén viszketést érezhetünk, sőt, hajhulláshoz is vezethet.

Tehát az egyes hajtípusokhoz készített vegyszermentes termékek használatával, amiket az üzletközpont drogériájában biztosan megtalálsz, helyes étkezéssel, a hőformázás elkerülésével és a fenti tippek betartásával búcsút inthetünk a fénytelen, sérült hajnak. Hát nem nagyszerű? Menj, nézz körül a drogériákban, és keress számodra tökéletes hajápolási termékeket.